logo

De Brinken Knapt Op

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van De Brinken Knapt Op? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar debrinkenknaptop@denhaag.nl. De beheerders van de website beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!

Hoe kan ik een opknappunt indienen?

Dat kan online via deze website of tijdens de wijkbijeenkomst op 17 oktober. Om online je plan in te dienen, moet je aangemeld zijn. Ga naar de inlogpagina om je aan te melden. Je ontvangt dan een e-mail met een aanmeldlink waarna je ingelogd bent. Dit hoef je maar één keer te doen, want hierna blijf je bij elk volgend bezoek aan de site gewoon ingelogd!

Ik ben niet zo handig met computers. Hoe kan ik een opknappunt toevoegen?

Als je het lastig vindt om online een opknappunt toe te voegen, vraag dan hulp van vrienden, familieleden of buren. Je kunt je opknappunt ook mondeling aan de gemeente doorgeven tijdens de wijkbijeenkomst op 17 oktober.

Ik ben geen bewoner van De Brinken, maar ik wil wel een opknappunt toevoegen. Kan dat?

Ja, iedereen mag een opknappunt toevoegen. Dus ook als je bijvoorbeeld in De Brinken werkt of naar school gaat, maar er niet woont. Om mee te kunnen doen aan de stemming over de complete plannen, moet je wel in De Brinken wonen.

Mag ik stemmen als ik niet in De Brinken woon?

Nee, alleen bewoners van De Brinken mogen stemmen.

Ik wil wel in de bewonerscommissie, maar ik wil online anoniem blijven. Kan dat?

We vinden het belangrijk dat de opknapplannen voor de wijk op een transparante manier tot stand komen. Daarom willen we graag dat de leden van de bewonerscommissie zich voorstellen op de website. Wanneer je anoniem wilt blijven, kun je natuurlijk nog steeds meedoen aan het maken van plannen. Bijvoorbeeld door je opknappunten toe te voegen of door naar de wijkbijeenkomst te komen.

Worden de plannen die de bewoners kiezen ook echt uitgevoerd?

Ja, er is geld beschikbaar om de plannen die de wijk maakt uit te voeren. De plannen moeten daarvoor wel worden vastgesteld door de gemeenteraad. We verwachten dat dit nog voor het kerstreces van 2020 gebeurt. Mochten daar wijzigingen in zijn, dan informeren we je daarover via deze website. De plannen worden door de gemeente getoetst aan beleid en kwaliteit. De plannen kunnen daardoor wel afwijken van de plannen die de bewonerscommissie opleveren.

Ik heb een opknappunt dat niet past binnen één van de thema's. Hoe kan ik dat punt toch toevoegen?

De Brinken Knapt Op gaat over het opknappen van de openbare ruimte. Als je opknappunt daarover gaat, mag je het per mail aan de gemeente sturen, ook als het niet binnen één van de thema's past.

Wanneer worden de plannen uitgevoerd?

De plannen die door de gemeenteraad worden vastgesteld, worden uitgewerkt in een Definitief Ontwerp. Voor De Brinken is er ook nog formele inspraak. Daarna kan worden gestart met de werkvoorbereiding, aanbesteding en uitvoering. Op dit moment is lastig te zeggen wanneer de realisatie kan starten. De gemeente zegt toe om bewoners van de ontwikkelingen op de hoogte te houden.

Wat wordt bedoeld met een 'opknapplan'?

Een opknapplan is een plan voor de herinrichting om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Waarom heb ik geen wachtwoord nodig?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

Hoe veilig is deze site?

Deze website neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur alsjeblieft een e-mail met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Er staat een team klaar om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Login om verder te gaanCancel